GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

TÁJÉKOZTATÁS

A kivitelező részéről az uszoda területén még folyamatban vannak olyan munkák, amelyeket nem tudunk üzemidőn kívülre koordinálni. A kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Miért nincs szauna az uszodában?

A II. Kerületi Önkormányzat a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) 2015. évi TAO pályázatán nyertes sportfejlesztési programjának köszönhetően vághatott bele az uszoda építésébe. A sportfejlesztési program homlokterében természetesen a vízilabdautánpótlás bázis kialakítása, és az ehhez szükséges vízfelületek előteremtése szerepelt. A műszaki tartalmat jelentősen megnövelte az Önkormányzat határozott célkitűzése, amely a vízilabda mellett az óvodai és iskolai úszásoktatáshoz, illetve a lakossági használathoz szükséges infrastruktúra megteremtését célozta.

A pályázat beadása óta eltelt években a műszaki paraméterek érdemi változása, a fellendülő építőipari piac, a szakemberhiány, a növekvő anyagárak és munkadíjak együttesen vezettek oda, hogy a kiviteli terv volumenében messze meghaladta az eredeti koncepciótervet. Emiatt az Önkormányzatnak a megítélt TAO keret megemeléséért is pályáznia kellett az MVLSZ-hez. Kérelmünket elfogadták, a TAO keretet megemelték, ám az így is jelentősen kibővített sportfejlesztési programban szauna létesítésére már nem pályázhattunk, azt az MVLSZ szakmai programja nem támogatta.

Az Önkormányzat ezt a fejlesztést – vagyis az uszoda méreteihez, vízfelületeihez, széles felhasználói köréhez méltó és volumenében illeszkedő szaunapark kialakítását önerős beruházásként hajthatja végre. A közel 50 évnyi várakozás után a helyi közösségnek szeptember végén átadott uszodában a komoly önkormányzati erőforrást igénylő – mintegy 2,5 milliárd forintos – önerő terhére egyelőre az előkészítő munkálatokig jutottunk.

Kialakítottunk egy 400 négyzetméteres, közművesített, beépítetlen, diszponibilis teret az uszoda alagsorában, ahol ez a fejlesztés megvalósítható. A következő önkormányzati ciklus egyik első fejlesztési projektjeként szeretnénk ezt az előkészített beruházást mielőbb befejezni – további szükséges önerő előteremtésével.

A zuhanyzó tusolófejének kialakításáról

Többen jelezték felénk, hogy szokatlan a zuhanyzó tusolófejének kialakítása, és érdeklődtek, miért ezt a megoldást választottuk. A válasz az, hogy mind a megrendelő, mind a tervező egyetértett abban, hogy mindenképpen víztakarékos, környezetbarát megoldásra van szükség a zuhanyzóknál is. Több lehetőséget megvizsgálva, a kiválasztott megoldás biztosította ebből a szempontból a legjobb eredményt, hiszen percenkénti vízfogyasztása minimális.

Reméljük, hogy azok is, akik elsőre esetleg idegenkednek, szokatlannak tartják ezt a megoldást, megértik és belátják, hogy a takarékos vízfogyasztás, a környezettudatos műszaki kialakítás a XXI. századi korszerű beruházásoknál napjainkban már megkerülhetetlen szempont.

 

Talált tárgyak kezelése

Talált tárgyakról kérjük, érdeklődjenek a pénztárnál. A leadott talált tárgyakat gondosan kezeljük, mindegyikről jegyzőkönyvet készítünk.

Kapcsolat

Gyarmati Dezső Uszoda 
1029 Budapest Máriaremetei út 224.
+36 1 607 8645
uszoda@gydu.hu

Üzemeltető: 
II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. www.masodikkeruletsport.hu